RSS Feed

22.07.2021

Стажування викладачів в університеті Жирони за програмою Erasmus+

З 11 по 18 липня 2021 р. доценти кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства, доктор географічних наук Катерина СЕГІДА та кандидат географічних наук Євгенія ТЕЛЕБЄНЄВА взяли участь у програмі академічної мобільності Еразмус + в Університеті Жирони (м. Жирона, Іспанія). Куратором перебування викладачів в університеті був dr. Josep VILA SUBIROS.

Під час візиту були проведені робочі зустрічі з колективом кафедри географії Університету Жирони, зокрема із завідувачем кафедри dr. Joan VICENTE RUFI, дослідниками та викладачами. Обговорили особливості роботи кафедри географії, напрями науково-дослідної та освітньої діяльності з огляду на специфіку включення географії до гуманітарних та соціально-економічних наук, обмінялися досвідом організації освітнього процесу із використанням технологій дистанційного навчання, обговорили напрямки співпраці між кафедрами в науково-освітній сфері, зокрема перспективи співробітництва за програмою Erasmus+, участі у спільних науково-дослідних проєктах, написання спільних статей у наукові видання, що індексуються наукометричними базами Scopus, Web of Science та ін.

Було проведено спільну робочу зустріч із представниками факультету туризму та факультету природничих наук, а також учасниками програми академічної мобільності Erasmus+ із різних країн світу, які на цей момент проходили стажування в Університеті Жирони; проведено презентацію ХНУ імені В Н. Каразіна для учасників програми Erasmus +, студентів та співробітників Університету Жирони. Взята участь у спільній роботі над дослідницьким проєктом “Beach4all” під керівництвом Dani BLASCO із відвіданням регіону Калонге, пляжів, відзначених зеленим прапором та обладнаних для комфортного відпочинку людей із обмеженими можливостями; проведено зустріч із управлінням туризму регіону, обговорені позитивні практики та можливості для розвитку туристичного сектору.

Було проведено спільну робочу зустріч із представниками міжнародного офісу, зокрема його керівником Raquel SOLA, обговорені можливості подальшої співпраці та підготовки спільної заявки на наступний програмний період; визначені позитивні практики співпраці.

У рамках навчального тренінгу було організовано дослідження просторової організації регіону, особливостей природно-ресурсного, економічного та туристсько-рекреаційного потенціалу Каталонії, історії заселення та господарського освоєння території міста Жирона, сучасної демографічної та соціально-економічної ситуації, напрями розвитку туристсько-рекраційної діяльності регіону Каталонія тощо. Були організовані екскурсії до міст Ллорет де Маре, Тосса де Маре, Ла Ескала, Фігарес, Барселона. Було організовано дослідження сучасних перетворень просторової організації міста Жирона, позитивні практики розвитку рекреаційної інфраструктури та трансформацій публічних просторів. Також викладачы відвідали значну кількістю видатних туристичних об’єктів.

Висловлюємо щиру подяку dr. Josep VILA SUBIROS за багаторічну співпрацю, теплий прийом та плідний обмін досвідом під час навчального тренінгу за програмою Erasmus+, сподіваємось, що стажування викладачів сприятиме плідній подальшій співпраці.