Костріков Сергій Васильович


Костріков Сергій Васильович – доктор географічних наук, професор, професор кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства імені Костянтина Нємця факультету геології, географії, рекреації і туризму Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.

Народився 5 лютого 1956 року у м. Арциз Одеської області. У 1979 році закінчив з відзнакою геолого-географічний факультет Харківського державного університету імені О.М. Горького. Кілька років працював вчителем географії в середній школі. З 1984 року працював в університеті на кафедрі охорони природи і раціонального природокористування. У 1992 році захистив кандидатську дисертацію "Структурна мережа флювіального рельєфу, її роль та індикаційне значення у функціонуванні водно-грунтового середовища переносу". У 2000 році отримав спільний ступінь магістру Центрально-Європейського та Манчестерського університетів в галузі науки про довкілля та інвайронментальної політики. У січні 2007 року захистив докторську дисертацію на тему: «Флювіальні геоморфосистеми: геоінформаційне моделювання водозбірної організації флювіального рельєфу».

У 2001-2002 рр. та у 2007 році працював викладачем-відвідувачем в університетах США та Великої Британії.

З червня 2011 року працює на посаді професора кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства.

 

Викладає навчальні курси:

Інформатика з основами геоінформатики

Географічні інформаційні системи

Information Technologies in Territorial Management (Інформаційні технології в територіальному менеджменті) (викладається англійською мовою)

Working with geodatabases in Human Geography (Робота з базами даних в суспільній географії) (викладається англійською мовою)

Computer science with basics of geoinformatics (Інформатика з основами геоінформатики) (викладається англійською мовою)
Geographic information systems (Географічні інформаційні системи) (викладається англійською мовою)

 

Наукові інтереси: геоінформаційне моделювання, розробка геоінформаційних платформ та модулів, інформаційні технології в територіальному менеджменті, урбаністичні дослідження через ГІС.

Профіль в Google Scholar

Профіль в ResearchGate

Профіль в ORCID

 

Робочий телефон: +38 (093) 300-12-58

E-mail:  sergiy.kostrikov@gmail.com, sergiy.kostrikov@karazin.ua

Поштова адреса: просп. Гагаріна, 20, 4 поверх, м. Харків, 61001, Україна