RSS Feed

18.04.2023

На кафедрі відбулася відкрита лекція к.геогр.н. Кобиліна П.О.

18 квітня 2023 р. на кафедрі соціально-економічної соціально-економічної географії і регіонознавства доц. Павлом КОБИЛІНИМ було проведено відкриту лекцію для студентів-географів 3-го курсу з дисципліни «Географія світового господарства» на тему: «Географія сільського господарства світу»

Під час лекції викладач розкрив питання місця та значення сільського господарства у світовому господарстві, проблеми голоду у світі; ролі сільського господарства як складової подолання голоду в світі; інтелектуального землеробства; ознайомив присутніх з основними документами ООН по сільському господарству світу, факторами розвитку сільського господарства у світі та земельного фонду світу, охарактеризував географію вирощування основних рослинницьких сільськогосподарських культур у світі. 

На лекції були присутні завідувач кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства, проф. Людмила НЄМЕЦЬ, викладачі та аспіранти факультету геології, географії, рекреації і туризму, секретар навчально-методичної комісії факультету доц. Наталя БУБИР.

Відбулося обговорення проведеної  лекції, під час якого колеги відзначили достатній теоретико-методичний, організаційний рівень лекції, чітку структуру подання матеріалу, оптимальне поєднання текстового матеріалу з цікавими графічними матеріалами, у тому числі з іноземних джерел, доступне пояснення алгоритму опрацювання тем для самостійної роботи студентів тощо. Були вказані конкретні методичні зауваження та побажання щодо подальшого удосконалення теоретико-методичної та педагогічної майстерності в цілому молодого викладача. Студенти були активні, проявляли цікавість до тематики лекцій. Відкриту лекцію викладача було оцінено на достатньому теоретико-методичному рівні, підтримано думку кафедри щодо подання к.геогр.н. Павла КОБИЛІНА на вчене звання доцента.