RSS Feed

14.12.2022

Відбулась відкрита он-лайн зустріч із роботодавцями, випускниками, студентами ОПП «Географія, економіка та краєзнавчо-туристична робота», присвячена питанням організації освітнього процесу в умовах війни

У вівторок 13 грудня о 17-00 відбулась відкрита он-лайн зустріч із роботодавцями, випускниками, студентами ОПП «Географія, економіка та краєзнавчо-туристична робота», присвячена питанням організації освітнього процесу в умовах війни.

Завідувач кафедри Людмила НЄМЕЦЬ привітала учасників зустрічі, акцентувала увагу на сучасних викликах перед освітньої системою України в цілому на окремих її ланках зокрема, наголосила на ключових проблемах та необхідності консолідації зусиль для успішної організації освітнього процесу, якісної підготовки географів-освітян у відповідності до сучасних реалій, запропонувала обговорити можливі зміни освітніх програм бакалаврського та магістерського рівня за спеціальністю 014.07 Середня освіта (географія).

У рамках зустрічі в.о. директора Харківської загальноосвітньої школи №2 Марина ЛОГВИНОВА поділилася власним досвідом управління закладом середньої освіти в умовах війни, про особливості педагогічного менеджменту, роботи із учителями, учнями, батьками; про складнощі та позитивні практики.

До обговорення долучилися випускники ОПП «Географія, економіка та краєзнавчо-туристична робота», освітяни-практики Віталій БРИНЬКО (заступник директора Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 31, вчитель географії), Анастасія БИЧКОВА (вчитель географії Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 2), Інна ПОТАПЧУК (вчитель географії Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 124), викладачі приватних загальноосвітніх закладів Максим РОМАНОВ та Дар’я ВЕНГРИН, Гарант ОПП першого (бакалаврського) рівня вищої освіти «Географія, економіка та краєзнавчо-туристична робота» к. геогр. н., доц. Юрій КАНДИБА та Гарант ОПП другого (магістерського) рівня вищої освіти «Географія, економіка та краєзнавчо-туристична робота» д. геогр. н., проф. Катерина СЕГІДА, магістрантка ОПП «Географія, економіка та краєзнавчо-туристична робота» Анастасія БУРИКІНА. Обговорили сучасні тенденції в географічні освіті, питання змін акцентів навчальної програми з географії для 6-9 класів та 10-11, окремі змістовні компоненти згідно з Концепцією Нової Української Школи, компетентнісний потенціал географії як навчального предмета, у тому числі його природничу та суспільну складові, особливості вивчення наскрізних змістовних ліній, переорієнтації практичної складової викладання географії в школі та доцільності розробки електронних ресурсів для практичних робіт та багато іншого. Усі учасники підкреслили важливість та своєчасність проведення зустрічі, подякували за організацію відкритої платформи для спілкування та обміну дсовідом.

Дякуємо усім студентам, викладачам, випускникам та друзям, хто мав змогу долучитися до зустрічі попри усі складнощі сьогодення! Питання, які були обговорені, будуть ураховані при оновлені освітніх програм, працюємо разом на освітянському фронті і все буде Україна!