RSS Feed

01.08.2022

Викладачі кафедри пройли стажування в Університеті Жирони (Іспанія)

11-22 липня 2022 р. завідувач кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства проф. Людмила НЄМЕЦЬ та викладачі проф. Сергій КОСТРІКОВ, проф. Катерина СЕГІДА, доц. Людмила КЛЮЧКО взяли участі у академічній мобільності за програмою Erasmus+ у м. Жирона, Іспанія. Стажування проходило на кафедрі географії університету Жирони.

У рамках візиту взяли участь у інституційному заході спільно з проректором Університету Жирони Dr Josep Calbó Angrill, завідувачем кафедри географії Dr Joan Vicente Rufi, директором кампусу культурної спадщини Dr. Josep Vila Subiros, який відбувався в рамках науково-дослідних відносин між кафедрою географії Університету Жирони та кафедрою соціально-економічної географії і регіонознавства Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна (https://twitter.com/univgirona/status/1546426000602529792?t=Q2ontWwRJBpsyp_8ksD_4w&s=08, https://tvgirona.alacarta.cat/noticies/capitol/noticies-migdia-del-11-07-2022). Під час інституційного заходу обговорили особливості співпраці, напрями підтримки та подальшого співробітництва, можливості просування спільних курсів та роботи над подвійними дипломами, визначили план заходів та дій з підготовки навчальних планів, силабусів, спільних курсів, лекцій та семінарів.

Під час стажування викладачі кафедри прочитали низку лекцій, провели робочі зустрічі з колективом кафедри географії Університету Жирони, зокрема із завідувачем кафедри dr. Joan VICENTE RUFI, дослідниками та викладачами. Обговорили особливості роботи кафедри географії, напрями науково-дослідної та освітньої діяльності з огляду на специфіку включення географії до гуманітарних та соціально-економічних наук, напрямки співпраці між кафедрами в науково-освітній сфері, зокрема перспективи співробітництва за програмою Erasmus+, участі у спільних науково-дослідних проєктах, написання спільних статей у наукові видання, що індексуються наукометричними базами Scopus, Web of Science та ін.

Було проведено спільну робочу зустріч із представниками міжнародного офісу, зокрема його керівником Raquel SOLA, обговорені можливості подальшої співпраці та підготовки спільної заявки на наступний програмний період; визначені позитивні практики співпраці; обговорені можливості подальшої співпраці та підготовки спільної заявки на наступний програмний період, обговорені можливості розширення обмінів студентами тощо.
У рамках стажування було організовано дослідження просторової організації регіону Коста Брава, експедиції до Природного парку Монсеррат, міст Ллорет де Маре, Ла Ескала, що дало змогу визначити позитивні практики ефективного використання туристичного потенціалу, розвитку рекреаційної інфраструктури та трансформацій публічних просторів.