RSS Feed

09.04.2022

9 студентів кафедри соціально-економічної географії та регіонознавства навчаються у Чехії за програмою академічної мобільності Erasmus+

Наразі, дев'ять студентів кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства навчаються в Остравському університеті (Чехія) за програмою академічної мобільності Erasmus+ протягом весняного семестру 2021-2022 н.р. Для участі в цій програмі було відібрано 11 студентів кафедри, але, на жаль, двоє з них не встигли приєднатися до своїх колег. Але ми все ще чекаємо, коли вони приєднаються до решти, як тільки з’явиться можливість.

БІЛЬШЕ ПРО НАВЧАННЯ. У програмі беруть участь студенти різних курсів денної форми навчання та різних ступенів: як бакалаври, так і магістри. На вибір були запропоновані будь-які предмети, що входять до списку тих, що вивчаються в цьому семестрі. Обмежень не було, кожен може вчитися тільки те, що йому подобається. Для навчання в іноземному навчальному закладі студенти обрали наступні курси:

  • Політична географія пострадянського простору,
  • Геополітика трансатлантичного простору,
  • Нові підходи в культурній географії,
  • ГІС-проект,
  • Розвиток і перехідний період у Південно-Східній Азії
  • Обмеження розвитку в Китаї та Індії,
  • Міська географія.

Лекції та практичні заняття, а також реальне спілкування з викладачами та студентами проводяться виключно англійською мовою. Крім чеських студентів до класу також входять учні з інших країн – Іспанії, Португалії, Франції, Туреччини, Казахстану та інших.

Структура занять подібна до форм навчального процесу на кафедрі соціально-економічної географії і регіонознавства: тут проводяться лекції та практикуми. На семінарах розглядається інформація, яку студент повинен вивчити вдома раніше. Велика увага приділяється груповим проектам, спілкуванню учнів, діяльності на уроці. Ці методи навчання дають можливість познайомитися з різними учнями в класі, взяти відповідальність за виконану роботу та мати можливість захистити власний проект перед аудиторією. Головним чинником європейської освіти є навчити студентів формувати та висловлювати власну думку з будь-якого питання та успішну демонстрацію, що тотожно методиці навчання на нашій кафедрі.