RSS Feed

15.01.2024

Студентки кафедри пройшли навчання в Чехії

Протягом першого семестру 2023-2024 н.р. студентки 2-го курсу кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства Пушкар Марія та Авад Дарина навчалися на факультеті наук в Остравському університеті (Чехія) за програмою міжнародної академічної мобільності Erasmus+. Програма академічної мобільності надає грант, що покриває витрати на переліт, проживання, харчування тощо.

Під час навчального семестру Марія та Дарина вивчали такі курси: економічна дипломатія, недемократичні режими, географія інформаційних систем, теорія і практика регіонального розвитку, аналіз нерухомості. Всі курси проводилися виключно англійською мовою. Також, Дарина та Марія проводили дослідницьку роботу, що стосувалася перспектив економічного та соціального розвитку Острави та Мораво-Сілезького краю, здійснювали порівняння розвитку міст Чехії з іншими європейськими містами. Дівчата відвідали захоплюючі екскурсії найбільшими містам Чехії та неодноразово приймали участь у інтернаціональних подіях, організованих представниками університету.

Цей освітній досвід дав Дарині та Марії можливість значно розширити свої знання у сфері регіонального розвитку, що, звичайно, буде в подальшому використано ними для ефективного розвитку міст та регіонів України. Марія та Дарина щиро вдячні організаторам програми та викладачам кафедри соціально-економічної географії та регіонознавства ХНУ імені В.Н. Каразіна за безцінну можливість навчатися в Остравському університеті.