RSS Feed

09.04.2022

Студенти кафедри, які навчаються у Чехії за програмою академічної мобільності Erasmus+, прослухали лекцію у Міністерстві закордонних справ Чехії

Ми знали, що отримаємо дуже цінний досвід під час навчання за програмою академічної мобільності Erasmus+, але навіть не могли уявити, наскільки.

У четвер, 7 квітня, Ярослав Курфюрст, викладач політичної географії трансатлантичного простору, прочитав нам лекцію в Міністерстві закордонних справ Чехії, а спеціальним гостем був посол США в Чеській Республіці, містер Джеффрі.

Посол Джеффрі розповів нам про специфіку професії, поділився власним досвідом, розповів про те, як США будують зв'язки з різними країнами. Ми також мали можливість поставити власні запитання, на які пан Джеффрі вичерпно відповів.

Після зустрічі з паном Джеффрі Ярослав Курфюрст провів нам екскурсію по МЗС Чехії, показав кімнати та зали, де проводяться конференції, прес-конференції, зустрічі з партнерами, підписуються різноманітні угоди. Він розповів про історію розвитку міжнародних відносин у Чехії та про ключових особистостей цієї історії, особливо про Яна Масарека.

Після цієї екскурсії ми повернулися до конференц-залу, де Ярослав Курфюрст прочитав лекцію про міжнародні відносини та договори часів холодної війни.

Ми отримали безцінний досвід, незабутні враження та надзвичайно цінну практику та знання.

Дякуємо факультету природничих наук Остравського університету та Ярославу Курфюрсту за такий цінний досвід!

Дякуємо кафедрі соціально-економічної географії і регіонознавства факультету геології, географії, рекреації і туризму Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна за можливість навчатися за програмою академічної мобільності Erasmus+ в Остравському університеті та отримати знання, які знадобляться Україні в майбутньому!