RSS Feed

19.07.2023

Стажування викладачів у Талліннському університеті

З 14 по 28 червня 2023 р. доценти кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства, кандидати географічних наук Катерина КРАВЧЕНКО та Людмила КЛЮЧКО взяли участь у програмі академічної мобільності Еразмус+ у Талліннському університеті (м. Таллінн, Естонія).

Під час стажування у Талліннському університеті викладачами було проведено презентацію Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна та кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства для учасників програми Erasmus+, студентів та співробітників Талліннського університету, обговорено перспективи та можливості подальшої співпраці на науковому та освітньому рівнях між обома університетами.

Проведено низку робочих зустрічей з доцентом кафедри рекреаційного менеджменту Школи природничих наук та здоров’я Таллінського університету Мартом РЕЙМАНОМ. Досліджено планувальну структуру та туристсько-екскурсійний потенціал центральної частини міста та припортової зони. Вивчено один із джентрифікованих районів Таллінна Теллісківі, який зараз є центром креативності та творчості, розташований у колишньому талліннському промисловому комплексі. Тут знаходяться арт-галереї, магазинчики, різноманітні творчі підприємства, стартапи та заклади громадського харчування, фотостудії, рекламні агентства, культурний центр Telliskivi Creative City, відомий у всьому світі музей фотографії Fotografiska Tallinn, Центр документальної фотографії Юхана Кууса, Незалежна танцювальна сцена, фабрика морозива LaMuu, Клуб різних кімнат, театри, офіс оргкомітету музичного фестивалю Tallinn Music Week, відбуваються різноманітні культурні та творчі заходи, які привертають туристів та місцевих жителів.

Також було проведено дослідження демографічних особливостей поселень в Естонії, особливостей міграційної ситуації, інтеграції українських біженців в Естонії та країнах Балтії в цілому.

Було проведено спільну робочу зустріч із представником міжнародного офісу головним спеціалістом з міжнародного співробітництва Anete ELKEN та обговорено можливості подальшої співпраці та підготовки спільної заявки на наступний програмний період.

Крім того було обговорено напрями подальшої співпраці, тематику спільних публікацій у європейських журналах, що індексуються наукометричними базами, а також перспективи подання чергових спільних грантових заявок.