RSS Feed

20.07.2023

Стажування викладачів кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства в університеті Жирони (Іспанія) за програмою: ERASMUS+

З 10 по 19 липня 2023 р. викладачі кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства, доктор географічних наук, професор, завідувач кафедри Людмила НЄМЕЦЬ, доктор географічних наук, професор Катерина СЕГІДА та кандидат географічних наук, доцент Євгенія ТЕЛЕБЄНЄВА взяли участь у програмі академічної мобільності Еразмус + в Університеті Жирони (м. Жирона, Іспанія). Куратором перебування викладачів в університеті був dr. Josep VILA SUBIROS.
Під час візиту були проведені робочі зустрічі з колективом кафедри географії Університету Жирони, зокрема із завідувачем кафедри dr. Joan VICENTE RUFI, дослідниками та викладачами. Обговорили особливості роботи кафедри географії, напрями науково-дослідної та освітньої діяльності, обмінялися досвідом організації освітнього процесу із використанням технологій дистанційного навчання, обговорили напрямки співпраці між кафедрами в науково-освітній сфері, зокрема перспективи співробітництва за програмою Erasmus+, участі у спільних науково-дослідних проєктах, написання спільних статей у наукові видання, що індексуються наукометричними базами Scopus, Web of Science та ін.
Крім того, dr. Josep VILA SUBIROS є одним із учасників семінару «Досягнення стійкості в Україні через реконструкцію військових територій» у рамках програми «Наука заради миру та безпеки» (18-21 грудня 2023 р.), обговорювали спільні ідеї презентації, працювали над спільною статтею.

Було проведено спільну робочу зустріч із представниками міжнародного офісу, зокрема його керівником Raquel SOLA GISPERT. Під час робочої зустрічі обговорили особливості участі студентів за програмою академічної мобільності, у тому числі успіхи та складнощі навчання Дащенко Віталії протягом весняного семестру 2022-2023 н. р., особливості відбору та навчання студентів в рамках програми протягом 2023-2024 н. р. Обговорили можливості подальшої співпраці з огляду на схвалену заявку на наступний програмний період 2023-2025 рр.

У рамках стажування було організовано дослідження просторової організації регіону, особливостей природно-ресурсного, економічного та туристсько-рекреаційного потенціалу Каталонії, історії заселення та господарського освоєння території міста Жирона, сучасної демографічної та соціально-економічної ситуації, напрями розвитку туристсько-рекраційної діяльності регіону Каталонія тощо. Були організовані екскурсії до міст Ллорет де Маре, Тосса де Маре, Ла Ескала, Фігарес, Барселона. Було організовано дослідження сучасних перетворень просторової організації міста Жирона, позитивні практики розвитку рекреаційної інфраструктури та трансформацій публічних просторів. Також відвідали значну кількістю видатних туристичних об’єктів.

Висловлюємо щиру подяку dr. Josep VILA SUBIROS за багаторічну співпрацю, теплий прийом та плідний обмін досвідом під час навчального тренінгу за програмою Erasmus+, сподіваємось, що стажування викладачів сприятиме плідній подальшій співпраці.