RSS Feed

12.10.2023

Доцент кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства, к.геогр.н. Павло КОБИЛІН перебуває у відрядженні у Ханчжоуському педагогічному університеті

Відповідно до Договору про співпрацю між Ханчжоуським педагогічним університетом та Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна протягом вересня-листопада 2023 р. доцент кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства, к.геогр.н., доцент Павло КОБИЛІН перебуває у відрядженні у Ханчжоуському педагогічному університеті (м. Ханчжоу, Китайська Народна Республіка) з метою розвитку навчальної та дослідницької діяльності в галузі вищої освіти, а також читання лекцій, проведення наукових досліджень, семінарів та консультацій. Також учасниками відрядження Ханчжоуського нормального університету є: Микола МЧЕДЛОВ-ПЕТРОСЯН д. хім. н. проф., завідувач кафедри фізичної хімії хімічного факультету), Тетяна ЧЕЙПЕШ (к. хім. н., викладач кафедри фізичної хімії хімічного факультету), Кирило ВОРОНОВ (к. юрид. н., доцент кафедри цивільно-правових дисциплін юридичного факультету), Антон ГОНЧАРЕНКО (канд. фіз.-матем. н., доцент кафедри фізики твердого тіла фізичного факультету), Сергій ЛЕБЕЄДЄВ (канд. фіз.-матем. н., старший викладач кафедри фізики низьких температур та кафедри експериментальної фізики фізичного факультету), Анастасія КЛЄЩ (к. геогр. н, заступник заступник директора навчально-наукового інституту екології з навчальної роботи). Усі витрати на відрядження покриваються за рахунок Ханчжоуського педагогічного університету (організаційні витрати пов’язані з отриманням візи, проїзд, проживання та перебування).

В рамках спільної освітньо-професійної програми "GIS-Science: Картографія, геоінформатика і кадастр" з Ханчжоуським педагогічним університетом викладачі кафедри: к. геогр. н., доцент Павло КОБИЛІН разом з д. геогр. н., професором Сергієм КОСТРІКОВИМ (в онлайн) викладають англійською мовою навчальні дисципліни «Computer Science with Basics of Geoinformatics» та «Geographical Information Systems» студентам 3-го курсу Харківського інституту Ханчжоуського педагогічного університету. Під час перебування у Ханчжоуському педагогічному університеті Павло КОБИЛІН ознайомився з інфраструктурою університетського містечка, з роботою приватної компанії «Hangzhou Daodao Agricultural Science and Technology Limited Company" (HZDD), що здійснює дослідження та застосування великих даних у сільському господарстві, обговорив можливості налагодження співробітництва у науковій діяльності з професором кафедри соціології та соціальних досліджень Міланського університету Бікокка (Італія) д-ром Патрісією ФАРІНОЮ, яка також перебуває у Ханчжоуському нормальному університеті в рамках свого дослідницького візиту та ознайомився з природною та історико-культурною спадщиною м. Ханчжоу.

Павло КОБИЛІН висловлює вдячність співробітникам кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства за надану можливість і підтримку.