RSS Feed

19.04.2023

На кафедрі відбулася об’єднана кураторська година

19 квітня 2023 р. на кафедрі соціально-економічної соціально-економічної географії і регіонознавства було проведено об’єднану кураторська година для студентів кафедри на тему: «Глобальні цілі сталого розвитку». Підготували та провели захід завідувач кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства  проф. Людмила НЄМЕЦЬ та доц. Євгенія ТЕЛЕБЄНЄВА  за допомогою кураторів курсів: Катериною КРАВЧЕНКО, Людмилою КЛЮЧКО, Юрієм КАНДИБОЮ, Катериною СЕГІДОЮ.

Доц. Євгенія Телебєнєва підготувала грунтовну і цікаву презентацію про зміст та особливості сучасного стану взаємодії глобального соціуму з природним середовищем, особливостями Стратегії сталого розвитку до 2030 року.

Проф. Людмила НЄМЕЦЬ наголосила на важливості та актуальності зазначеної теми, розкрила сутність поняття «Стійкий розвиток», ознайомила присутніх з документами, в яких регламентуються цілі сталого розвитку на рівні ООН, України, університету; діяльністю міжнародних організацій з навколишнього середовища і розвитку, міжнародними актами та документами, що стосуються освіти для сталого розвитку. Також проф. Людмила НЄМЕЦЬ охарактеризувала детально 17 цілей сталого розвитку до 2030 р., та наголосила на важливості освіти для формування культури бережливого й відповідального відношення до природного та соціального оточення.

Надзвичайно потужну роботу з організації кураторської години провела заступник декана факультету з наукової та виховної роботи провела доц. Катерина КРАВЧЕНКО.

На кураторській годині  були присутні студенти всіх курсів кафедри, аспіранти, а також студенти на чолі з завідувачем кафедри економічної та соціальної географії Волинського національного університету імені Лесі Українки, випускником аспірантури кафедри, доц. Тарасом ПОГРЕБСЬКИМ.