RSS Feed

09.07.2020

Студент кафедри пройшов навчання в Талліннському універстеті

Протягом весняного семестру 2019-2020 н.р. студент 2 курсу кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства Козак Владислав навчався на факультеті природничих наук і здоров’я в Талліннському університеті (Естонія) за програмою академічної мобільності Еразмус+. Це стипендійна програма обміну, яка покриває повністю всі витрати: на квитки в країну, де буде проходити навчання, і назад, на проживання, харчування.

Владислав обрав для вивчення в іноземному навчальному закладі такі курси:

  • Англійська мова В1
  • Естонський театр, фільми і новітня культура
  • Принципи кримінального права
  • Теорія і методика відпочинку на відкритому повітрі в природних умовах
  • Міжнародне податкове право

Лекційні й практичні заняття, спілкування з викладачами та студентами проводилися виключно англійською мовою. «Хочу зауважити, що в навчальному процесі основний акцент зроблений на практику. Наприклад, в ході вивчення предмету «Теорія і методика відпочинку на відкритому повітрі в природних умовах» ми виїжджали на рафтинг та каякінг. Ми отримали неоціненний досвід та незабутні враження. Окремо хочу згадати викладача цього предмету Марта Реймана, який давав нам цілковиту свободу дій, і всіляко підтримував наш авантюризм. Програма предмету "Естонський театр, фільми і новітня культура" передбачала безкоштовне відвідування театрів, виставок, концертів. Але на привеликий жаль, через пандемію COVID-19 ввели карантин і всі заклади були зачинені. Після закінчення карантину я мав змогу поподорожувати Естонією, а також відвідати декілька прекрасних місць у самому Таллінні: Талліннський ботанічний сад, озеро Руму (надзвичайно глибокий, заповнений водою кар’єр, який розташований біля покинутої в’язниці), музей гавані Леннусадам, курортне місто Пярну.

Загалом, я надзвичайно щасливий, що мені випала нагода протягом одного семестру навчатись в Талліннському університеті. Я ознайомився з культурою Естонії, познайомився з багатьма студентами з різних європейських країн, з якими ми досі спілкуємось. Вони розповіли мені багато цікавого про свої країни, ми багато часу проводили разом, гуляючи чи просто спілкуючись в гуртожитку. До того ж це була прекрасна нагода підвищити рівень своєї англійської.

Окремо хочу подякувати кафедрі соціально-економічної географії і регіонознавства, за те, що дали мені можливість брати участь в програмі обміну Ерасмус+, дякую завідувачу, викладачам кафедри і своєму куратору за постійну підтримку і допомогу при підготовці документів і в процесі навчання загалом!» - Ділиться Владислав своїми враженнями.