RSS Feed

21.07.2019

Студенти кафедри пройшли навчання в Естонії

У весняному семестрі 2018-2019 н.р. дві студентки-магістрантки  кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства Кузнецова Анастасія та Ольга Попович навчались на факультеті природничих наук та здоров`я у Талліннському університеті (Естонія) за програмою Ерасмус+. 5 місяців навчання студентки вивчали наступні курси:

  • Рекреаційна географія;
  • Теорія та методика організації активного відпочинку на природі;
  • Регіонознавство Естонії;
  • Адміністрація та організація спортивної діяльності;
  • Ecтонська мова.

Окрім того, завдяки програмі Ерасмус+ студентки мали можливість відвідати декілька міст в Естонії та закордоном, де проводили польові урбаністичні дослідження. Зокрема, вивчали просторово організацію європейських міст, розселення населення, зонування міст.

В Естонії дівчата відвідали Таллінн, який є не тільки столицею країни з одним з найстаріших старих центрів в Европі, а й значним портовим містом в Прибалтиці. Не залишили без уваги й місто Тарту, яке вважається містом студентів.

Крім того магістранти були і в інших Прибалтійських країнах (у Литві та в Латвії), які вразили своїми чудовими старовинними центрами у столицях та цікавими провінційними містами.

Також дівчата мали можливість побувати в столицях двох скандинавських країн : Швеції (місто Стокгольм) та Фінляндії (місто Хельсінкі). Обидва міста є цікавими та вартими того, щоб їх відвідали. Проте, все ж особливо приваблтвим для туристів є Стокгольм. Це дуже красиве місто із унікальною багатою архітектурою, безліччю цікавих музеїв.

Особливо цікавою стала для студенток поїздка до Іспанії. Своєю унікальною архітектурою вразило місто Барселона - напевно найвідоміший туристичний центр країни. Дівчата також відвідали невелике іспанське місто Гірона, яке має дивовижну архітектуру та старовинний центр, не схоже на інші, а також невеличке містечко Тосса-де-Мар яке є популярним серед туристів.