RSS Feed

04.05.2018

Викладач кафедри пройшла викладацьке стажування в Університеті Жирони (Іспанія) за програмою «Ерасмус+»

Доцент кафедри Сегіда Катерина Юріївна пройшла викладацьке стажування за програмою Erasmus+ Staff mobility for teaching з 23 квітня 2018 р. по 28 квітня 2018 р. на кафедрі географії Університету Жирони (Іспанія).

Під час стажування в Університеті Жирони (Іспанія) ознайомилась з сучасними методами викладання на ринку освітніх послуг Євросоюзу, освітніми системами Євросоюзу, зі спектром профілюючих спеціальностей в галузі географічних наук, системою та індексами цитування наукових журналів, індивідуальні та інституційні проекти, умови успішної реалізації проектів у ЄС, програми, проектні та грантові можливості Євросоюзу. Обговорено напрями подальшої співпраці, тематику спільних публікаціях в європейських журналах.

Також, провела презентацію, ознайомивши присутніх викладачів, студентів кафедри географії, а також студентів які навчаються в Університеті Жирони за програмою Erasmus+ з історико-географічними, соціально-економічними, етнонаціональними та туристсько-рекреаційними особливостями України і міста Харків, напрямами науково-дослідної та освітньої роботи кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.

Провела курс лекцій «Сучасні підходи та методи суспільно-географічних досліджень» ( «Modern approaches and methods of human geographic research»), в тому числі лекції за такими темами:

- The role of human geography in the studies of regional development and managment (the experience of the department human geography and regional studies V.N.Karazin Kharkiv National University)

- Geodemographic potential as an object of study of human geography.

- Methods of spatial analysis and GIS-modeling in geographic researches, territorial planing and regional managment

- GIS-approach to study of migration processes in the European Union

- Demographic situation and Migration activity as indicators of socio-economic development (on the example of the European Union)

Також, під час стажування Сегіда К. Ю. ознайомилась з особливостями природно-ресурсного та туристсько-рекреаційного потенціалу Каталонії, історією заселення та господарського освоєння території міста Жирона, сучасною демографічною та соціально-економічною ситуацією, напрямами розвитку туристсько-рекраційної діяльності регіону Каталонія тощо. Були організовані екскурсії до міст Тосса де Маре, Фігарес, Барселона, гірськолижній курорт Валаде 2000. Також відвідала значну кількістю видатних туристичних об’єктів.

За результатами стажування за програмою «Ерасмус+» викладач кафедри отримала сертифікат.

Керівництво кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства ХНУ імені В. Н. Каразіна та К. Ю. Сегіда висловлюють щиру подяку керівництву кафедри географії Університету Жирони – завідувачу кафедри Joan Vicente Rufí та професору Josep Vila Subiros за теплий прийом та плідний обмін досвідом під час стажування за програмою Erasmus+.