RSS Feed

09.08.2017

Викладачі кафедри пройшли стажування у Румунії

З 7 по 13 грудня 2016 року на базі Університету Орадя (Румунія) на кафедрі географії, туризму та територіального планування факультету географії, туризму та спорту (the University of Oradea, Faculty of Geography, Tourism and Sport, Department of Geography, Tourism and Territorial Planning) доценти кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства Павло Анатолійович Вірченко, Наталія Володимирівна Гусєва та Людмила Василівна Ключко пройшли стажування з метою підвищення кваліфікації з урахуванням досвіду освітньої та наукової діяльності європейських вищих навчальних закладів (на прикладі Університету Орадя, Румунія). Згідно плану стажування було передбачено ознайомлення з сучасними методами викладання на ринку освітніх послуг Євросоюзу; розкриття теорії та практики управління програмами, проектами та грантовою діяльністю в науково-освітніх організаціях; висвітлення теоретичних і практичних питань з публікації наукових статей в європейських журналах тощо.

Під час стажування викладачі нашої кафедри виступили з докладами та презентаціями, ознайомивши присутніх викладачів факультету географії, туризму та спорту й студентів кафедри географії, туризму та територіального планування з історико-географічними, соціально-економічними, етнонаціональними та туристсько-рекреаційними особливостями України і міста Харків, напрямами науково-дослідної та освітньої роботи кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства.

Під час стажування доценти ознайомилися з особливостями природно-ресурсного потенціалу Румунії та жудеції Біхор, історією заселення та господарського освоєння території міста Орадя, сучасною демографічною та соціально-економічною ситуацією, напрямами розвитку туристсько-рекраційної діяльності регіону тощо. Під час перебування в місті Орадя П. А. Вірченко, Н. В. Гусєва та Л. В. Ключко ознайомилися зі значною кількістю видатних туристичних об’єктів міста, серед яких можна назвати Ратушу (The City Hall Palace), Греко-Католицьку Єпископську церкву (The Greek-Catholic Episcopal Palace), Палац Чорного Орла (The Black Eagle Palace), Православний собор «Успіння Пресвятої Богородиці» (The Orthodox Cathedral «The Assumption of Virgin Mary»), відомий ще як Церква з Місяцем (The Church withMoon), Державний театр королеви Марії (The State Theatre «Queen Mary»), Фортеця м. Орадя (The Fortress of Oradea), що є символом міста, та іншими, а також відвідали передмістя Орадя, де знаходяться бальнеологічні курорти Бейле Фелікс (Baile Felix) та Бейле уну Мей (Baile Unu Mai), відомі своїми термальними водами з унікальними лікувальними властивостями не тільки в Румунії, але і за її межами.

За результатами міжнародного стажування викладачі кафедри отримали сертифікати.

Керівництво кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства ХНУ імені В. Н. Каразіна та доценти П. А. Вірченко, Н. В. Гусєва та Л. В. Ключко висловлюють щиру подяку керівництву факультету географії, туризму та спорту Університету Орадя та кафедри географії, туризму та територіального планування – декану рrof. univ. dr. Alexandru ILIES, завідувачу кафедри сonf. univ. dr. Ioana JOSAN, а також рrof. univ. dr. Dorina Camelia ILIES, lector univ. dr. Cezar MORAR, conf. univ. dr. Marcu STASAC за теплий прийом та плідний обмін досвідом під час стажування.