Правила та терміни прийому документів


До  Університету  приймаються  громадяни  України,  іноземці, а також  особи  без  громадянства,  які  проживають  на  території  України  на законних  підставах,  мають  відповідний  освітній  рівень та виявили бажання здобути вищу освіту. Прийом  до  Університету  на  всі  рівні вищої освіти здійснюється за конкурсом незалежно від джерел фінансування навчання.

 

ВСТУП ДО БАКАЛАВРІАТУ

Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна  оголошує  прийом  на підготовку  фахівців  з  вищою  освітою  за рівнями вищої освіти бакалавра, спеціальностями 014.07 Середня освіта (Географія), 106 Географія освітніми програмами, формами навчання відповідно до ліцензії в межах ліцензованого обсягу.

Перелік спеціальностей і освітніх програм за рівнем вищої освіти бакалавр, доступних для вступу у 2024 р.

Спеціальність 106 Географія,  освітньо-професійна програма "Географія рекреації та туризму" (денна і заочна форми навчання)

Спеціальність 106 Географія,  освітньо-професійна програма "Економічна, соціальна географія та регіональний розвиток" (денна і заочна форми навчання)

Спеціальність 014.07 Середня освіта (Географія),  освітньо-професійна програма "Географія. Природознавство. Економіка. Туристська робота" (денна форма навчання)

Порядок прийому

В університеті працює консультаційний центр для надання допомоги вступникам при поданні заяв в електронній формі. Абітурієнти можуть звернутися до консультаційного центру з метою створення електронного кабінету, внесення заяви в електронній формі, завантаження додатку до атестата.

Реєстрація особистих електронних кабінетів вступників на навчання для здобуття вищої освіти, завантаження необхідних документів розпочинається 01 липня 2024 року.

Для вступу на навчання для здобуття ступеня бакалавра:

реєстрація заяв на участь в ЄФВВ на основі НРК5, проведення основної і додаткової сесії ЄФВВ на основі НРК5 здійснюється у терміни, встановлені Міністерством освіти і науки України, за графіком, затвердженим Українським центром оцінювання якості освіти;

реєстрація заяв на участь у співбесідах здійснюється:

для вступу на місця державного або регіонального замовленням з 03 липня до 18:00 10 липня,

для вступу виключно на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб – до 18:00 25 липня. Співбесіди для вступу за всіма джерелами фінансування проводяться в декілька потоків включно з 08 по 19 липня, для вступу виключно на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб – до 31 липня; реєстрація заяв вступників розпочинається 19 липня та закінчується о 18:00 31 липня.

Формування рейтингових списків вступників, надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення списку рекомендованих з повідомленням про отримання чи неотримання ними права здобувати вищу освіту за державним або регіональним замовленням здійснюються не пізніше 05 серпня.

Вступники, які отримали рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення до 18:00 08 серпня.

Зарахування вступників за державним або регіональним замовленням проводиться не пізніше 10 серпня.

Переведення на вакантні місця державного, регіонального замовлення осіб, які зараховані на навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб проводиться не пізніше 17 серпня.

Надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення списку рекомендованих для вступників, які вступають на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб на відкриті та фіксовані конкурсні пропозиції, здійснюється 09 серпня;

Вступники, які отримали рекомендації для вступу на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб, мають виконати вимоги до зарахування до 16:00 12 серпня; у разі, якщо кількість вступників на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб за певною конкурсною пропозицією перевищує кількість місць ліцензованого обсягу, виділеного для їх зарахування, вступникам, які 09 серпня отримали рекомендації для вступу, та не виконали вимоги до зарахування до 16:00 12 серпня, надана рекомендація анулюється.

На вивільнені таким чином місця ліцензованого обсягу проводиться додаткова рекомендація до зарахування вступників з урахуванням їх черговості в рейтинговому списку; такі, додатково рекомендовані вступники, мають виконати вимоги до зарахування до 16:00 15 серпня; у разі необхідності за певними конкурсними пропозиціями 16 серпня проводиться ануляція рекомендації до зарахування додатково рекомендованих вступників, які не виконали вимоги до зарахування, після чого проводиться рекомендація до зарахування вступників, наступних за черговістю в рейтинговому списку;

Зарахування вступників на навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб проводиться не пізніше 23 серпня.

Перелік документів

Всім вступникам, які виконали вимоги до зарахування, необхідно надати особисто (надіслати поштою) до приймальної комісії у паперовому вигляді (2 примірники), або надіслати електронною поштою сканкопії з накладанням кваліфікованого електронного підпису, копії таких документів:

  • документа (одного з документів), що посвідчує особу, передбаченого Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус»;
  • військово-облікового документа;
  • документа державного зразка про раніше здобутий освітній ступінь (освітньо-кваліфікаційний рівень), на основі якого здійснюється вступ;
  • витягу з реєстру територіальної громади (довідки про реєстрацію місця проживання);
  • довідки про присвоєння коду РНОКПП (за наявності);
  • інформаційної картки з результатами НМТ та сертифіката НМТ 2024 року з чотирьох конкурсних предметів (НМТ 2023 року з трьох конкурсних предметів, НМТ 2022 року з трьох конкурсних предметів, або ЗНО 2021 року з трьох конкурсних предметів);
  • документів, що засвідчують підстави для отримання спеціальних умов участі у вступній кампанії;
  • чотири кольорові фотокартки розміром 3×4 см (файл об’ємом до 1 Мб для фотокарток в електронній формі).

Надання (надсилання) копій документів необхідно виконати не пізніше наступного дня після видання наказу про зарахування вступника.

Вступ для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій України

Абітурієнти з тимчасово окупованих територій України та населених пунктів на лінії зіткнення можуть скористатися спрощеною процедурою вступу через освітній центр «Крим – Донбас – Україна», який працюватиме з 1 червня до 30 вересня 2023 року.

Вступ через освітній центр «Крим – Донбас – Україна» Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна регламентовано Додатком 10 до Правил прийому на навчання до Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна для здобуття вищої освіти у 2023 році.

ВСТУП ДО МАГІСТРАТУРИ

Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна  оголошує  прийом  на підготовку  фахівців  з  вищою  освітою  за рівнями вищої освіти магістра, спеціальностями 014.07 Середня освіта (Географія), 106 Географія освітніми програмами, формами навчання відповідно до ліцензії в межах ліцензованого обсягу.

Перелік спеціальностей і освітніх програм за рівнем вищої освіти магістр, доступних для вступу у 2024 р.

Спеціальність 106 Географія,  освітньо-професійна програма "Географія рекреації та туризму" (денна і заочна форми навчання)

Спеціальність 106 Географія,  освітньо-професійна програма "Економічна, соціальна географія та регіональний розвиток" (денна і заочна форми навчання)

Спеціальність 014.07 Середня освіта (Географія),  освітньо-професійна програма "Географія, економіка та краєзнавчо-туристична робота" (денна і заочна форми навчання)

Порядок прийому

Для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра:

реєстрація заяв на участь в ЄВІ та ЄФВВ, проведення основної і додаткової сесій ЄВІ та ЄФВВ здійснюється у терміни, встановлені Міністерством освіти і науки України, за графіком, затвердженим Українським центром оцінювання якості освіти;

реєстрація заяв на участь у співбесіді замість ЄВІ, фаховому іспиті, фаховому іспиті замість ЄФВВ розпочинається 01 липня та закінчується о 18:00 дня, що передує останньому дню завершення проведення відповідних вступних випробувань;

співбесіди замість ЄВІ, фахові іспити, фахові іспити замість ЄФВВ проводяться з 17 по 28 липня (включно);

реєстрація заяв вступників для участі в конкурсному відборі розпочинається 1 серпня та закінчується о 18:00 22 серпня; фаховий іспит для осіб, які беруть участь у конкурсному відборі виключно на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб, проводиться з 01 серпня до 18:00 16 серпня.

Формування рейтингових списків вступників, надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення списку рекомендованих з повідомленням про отримання чи неотримання ними права здобувати вищу освіту за державним або регіональним замовленням здійснюються не пізніше 24 серпня.

Вступники, які отримали рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення до 18:00 26 серпня;

зарахування вступників на навчання за державним або регіональним замовленням проводиться 27 серпня;

переведення на вакантні місця державного, регіонального замовлення осіб, які зараховані на навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб, – не пізніше 31 серпня;

надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення списку рекомендованих для вступників, які вступають на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб на відкриті та фіксовані конкурсні пропозиції, здійснюється 28 серпня;

вступники, які отримали рекомендації для вступу на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб, мають виконати вимоги до зарахування до 16:00 31 серпня;

у разі, якщо кількість вступників на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб за певною конкурсною пропозицією перевищує кількість місць ліцензованого обсягу, виділеного для їх зарахування, вступникам, які 28 серпня отримали рекомендації для вступу, та не виконали вимоги до зарахування до 16:00 31 серпня, надана рекомендація анулюється;

На вивільнені таким чином місця ліцензованого обсягу проводиться рекомендація до зарахування вступників з урахуванням їх черговості в рейтинговому списку; такі, додатково рекомендовані вступники, мають виконати вимоги до зарахування до 16:00 03 вересня; у разі необхідності за певними конкурсними пропозиціями 04 вересня анулюються рекомендації до зарахування додатково рекомендованих вступників, які не виконали вимоги до зарахування, після чого надається рекомендація до зарахування вступникам, наступним за черговістю в рейтинговому списку; зарахування вступників на навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб проводиться не пізніше 06 вересня.

Перелік документів

Всім вступникам, які виконали вимоги до зарахування, необхідно надати особисто (надіслати поштою) до приймальної комісії у паперовому вигляді (2 примірники), або надіслати електронною поштою сканкопії з накладанням кваліфікованого електронного підпису, копії таких документів:

  • документа (одного з документів), що посвідчує особу, передбаченого Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус»;
  • військово-облікового документа;
  • документа державного зразка про раніше здобутий освітній ступінь (освітньо-кваліфікаційний рівень), на основі якого здійснюється вступ;
  • витягу з реєстру територіальної громади (довідки про реєстрацію місця проживання);
  • довідки про присвоєння коду РНОКПП (за наявності);
  • екзаменаційної картки з результатами ЄВІ та екзаменаційного листка;
  • документів, що засвідчують підстави для отримання спеціальних умов участі у вступній кампанії;
  • чотири кольорові фотокартки розміром 3×4 см (файл об’ємом до 1 Мб для фотокарток в електронній формі).

Надання (надсилання) копій документів необхідно виконати не пізніше наступного дня після видання наказу про зарахування вступника.

Перелік конкурсних предметів для вступу до магістратури

Освітня програма, спеціальність Іспити

Географія, економіка та краєзнавчо-туристична робота (спеціальність 014.07 Середня освіта (Географія)

Єдиний вступний іспит (ЄВІ) 2024 або 2023 років (не менше 130 балів);

Фаховий екзамен з економічної та соціальної географії і методики її викладання (письмово)

Економічна, соціальна географія та регіональний розвиток (спеціальність 106 Географія)

Єдиний вступний іспит (ЄВІ) 2024 або 2023 років (не менше 130 балів);

Фаховий екзамен з економічної та соціальної географії (письмово)

Географія рекреації та туризму (спеціальність 106 Географія)

Єдиний вступний іспит (ЄВІ) 2024 або 2023 років (не менше 130 балів);

Фаховий екзамен з географії рекреації та туризму (письмово)

 

Графік роботи Приймальної комісії

Для реєстрації заяв на участь у співбесідах замість НМТ від вступників навчання на здобуття ступеня бакалавра:

з 3 липня до 18 липня:

  • з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 15:00, 10 липня до 18:00;
  • субота, неділя – вихідні дні;

з 19 липня до 25 липня

  • з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 16:00, 25 липня до 18:00;
  • субота з 10:00 до 15:00,
  • неділя – вихідний.

Відбіркові комісії усіх факультетів і навчально-наукових інститутів працюють з вступниками:

з 19 липня до 31 серпня:

  • з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 17:00 (25 липня, 31 липня, 08 серпня, 22 серпня та 26 серпня – до 18:00),
  • субота – з 10:00 до 15:00,
  • неділя – вихідний день.

Консультаційний центр приймальної комісії для надання допомоги особам під час реєстрації особистого електронного кабінету та подання заяв в електронній формі працює з 3 липня до 31 серпня.

Телефони приймальної комісії факультету: +380933001258 +380986771704 +380508875463

E-mail: vstup.geo@karazin.ua

 

Правила прийому до Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна у 2024 році

Програма співбесіди з географії для здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти

Програма фахового екзамену з економічної та соціальної географії для здобуття ступеня вищої освіти «магістр» за спеціальністю 106 Географія (освітньо-професійна програма «Економічна, соціальна географія та регіональний розвиток»)

Приклад завдань фахового екзамену з економічної та соціальної географії для здобуття рівня вищої освіти «магістр» спеціальності 106 «Географія» (освітньо-професійна програма «Економічна, соціальна географія та регіональний розвиток») у Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна

Програма фахового екзамену з економічної та соціальної географії і методики її викладання для здобуття ступеня вищої освіти «магістр» за спеціальністю 014.07 Середня освіта (Географія) (освітньо-професійна програма «Географія, економіка та краєзнавчо-туристична робота»)

Програма фахового екзамену з географії рекреації та туризму для здобуття ступеня вищої освіти «магістр» за спеціальністю 106 Географія (освітньо-професійна програма «Географія рекреації та туризму»)

Приклад завдань фахового екзамену з географії рекреації та туризму для здобуття рівня вищої освіти «магістр» спеціальності 106 «Географія» (освітньо-професійна програма «Географія рекреації та туризму») у Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна