Нємець Людмила Миколаївна


Нємець Людмила Миколаївна – доктор географічних наук, професор, завідувач кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства імені Костянтина Нємця факультету геології, географії, рекреації і туризму Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Відмінник освіти України, заслужений професор Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна.

Народилась 20 травня 1948 року у с. Дивички Київської області. У 1974 році закінчила геолого-географічний факультет Харківського державного університету імені О.М. Горького.

З 1984 року працює у Харківському національному університеті, з 2006 року – очолює кафедру соціально-економічної географії і регіонознавства. У 1995 році захистила кандидатську дисертацію на тему «Конструктивно-географічна основа безперервної екологічної освіти та виховання», а у 2004 році – докторську дисертацію на тему «Соціально-географічні основи стратегії переходу України на модель стійкого розвитку».

Голова спеціалізованої вченої ради К 64.051.23 із захисту кандидатських дисертацій за спеціальністю 11.00.02 «Економічна та соціальна географія» у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна (з 2009 року).

Головний редактор збірника наукових праць «Часопис соціально-економічної географії» (з 2005 року), член редколегій фахових видань в Україні та Грузії. Голова оргкомітету щорічних міжнародних науково-практичних конференції: «Регіон: стратегія оптимального розвитку» і «Регіон: суспільно-географічні аспекти», Голова оргкомітету міжнародних науково-практичних семінарів, член програмного оргкомітету «International Business Information Management Association».

Член Вченої ради та Науково-методичної ради університету та ряду спеціалізованих комісій. Голова методологічного семінару факультету геології, географії, рекреації і туризму. Член Вченої ради та Науково-методичної ради факультету геології, географії, рекреації і туризму.

Здійснює підготовку фахівців вищої кваліфікації: під її керівництвом підготовлено та захищено чотирнадцять кандидатських дисертації та одну докторську дисертацію.

Відзнаки: Нагороджена Нагрудним знаком «Відмінник освіти України» (2008 р.), Грамотою Верховної Ради України «За заслуги перед Українським народом» за вагомий внесок у розвиток вітчизняної науки і освіти, підготовку висококваліфікованих науково-педагогічних кадрів та високий професіоналізм (2008 р.),  Премією імені В. Н. Каразіна III ступеню в 2009 та в 2013 році, Медаллю імені В. Н. Каразіна у 2013 р., Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі професійні здобутки та самовіддане служіння українському народові (2015 р.). Заслужений професор Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна (2018 р.).

 

Викладає навчальні курси:

Туристсько-рекреаційні ресурси світу

Науковий семінар

Регіональні проблеми стійкого розвитку

Практикум: проблеми регіонального розвитку

Педагогічний менеджмент

Зарубіжні освітні технології та системи

Підготовка наукових публікацій та презентацій результатів досліджень

Науково-природнича картина світу

Методологія та сучасні технології суспільно-географічних досліджень

 

Наукові інтереси: теорія і методологія географічних досліджень, стійкий розвиток та глобальні проблеми людства, методологія соціальної географії, територіальне планування та регіональне управління, туристсько-рекреаційні ресурси України та світу.

Профіль в Google Scholar

Профіль в ReseachGate

Профіль в ORCID

 

Робочий телефон: +38 (093) 300-12-58

E-mail: ludmila.nemets@karazin.ua, soc-econom-region@karazin.ua

 

Поштова адреса: 61022 м. Харків, пл. Свободи, 4, ауд. 3-62

Години прийому:

Понеділок - 11.30-13.00

Середа - 15.00-17.00

CV