RSS Feed

02.10.2019

Cтуденти кафедри відвідали науково-просвітницький музей сексуальних культур світу

2 жовтня 2019 року студенти другого та третього курсів кафедри разом із кураторами доц. К. Ю. Сегідою та доц. К. О. Кравченко відвідали єдиний в Україні музей, присвячений історії сексуальних відносин. Також до заходу долучився студент Талліннського університету Сільвер Вінсент Сутт, який проходить навчання на кафедрі у рамках програми академічної мобільності Erasmus+.

Науково-просвітницький музей сексуальних культур світу створений в 1999 р. співробітниками кафедри сексології і медичної психології Харківської медичної академії, має важливе значення для формування сексуальної культури, матеріали музею підібрані згідно з вимогами програм навчальних закладів.

Досвідчений екскурсовод Ольга Вікторівна Люберцева напрочуд цікаво та змістовно розповіла про сексуальні культури народів Японії, Індії, Америки, Китаю, Африки та Європи від самого початку їх існування і до кінця XIX століття; про те, які стосунки були між чоловіком і жінкою в різні історичні епохи і в різних етноси, як ці відносини розвивалися і як впливали на сексуальне життя, наголосила на найбільш важливих моментах сексуальної культури та поведінки.

Дуже вдячні керівництву та співробітникам Музею за сприяння організації заходу та проведення просвітницької роботи в області взаємин між чоловіком і жінкою, популяризацію ідей толерантності та формування сексуальної культури!