RSS Feed

02.07.2019

Практика студентів III курсу

З 13 по 21 червня 2019 р. студенти 3 курсу групи ГЦ-32 проходили польовий етап виробничої практики у Сумській області під керівництвом доц. Ю.І. Кандиби (ХНУ імені В.Н. Каразіна) та доц. О.Г. Корнус і О.О. Корнуса (СумДПУ імені А.С. Макаренка).

Під час практики були здійснені радіальні виїзди з м. Суми до окремих міст області. Студенти відвідали державні історико-культурні заповідники у м. Путивлі, м. Глухові, м. Ромни («Посулля»), ознайомилися з історико-географічними та етнографічними особливостями Сумщини, вивчали особливості організації туристичної діяльності в регіоні.

Серед найбільш цікавих туристичних об’єктів – Музей партизанської слави «Спадщанський ліс» та музей зброї і військової техніки поблизу Путивля, краєзнавчий музей, Трьох-Анастасіївська церква, Київська брама у Глухові, палац Голіцина та музей шоколаду у Тростянці, Роменський краєзнавчий музей, Меморіальний комплекс останнього кошового Запорізької Січі Петра Калнишевського в селі Пустовійтівка.

Студенти ознайомилися також з роботою провідних промислових підприємств регіону, зокрема був відвідані заводи «Насосенергомаш», «Слобожанська будівельна кераміка».

Великий інтерес у студентів викликало відвідання Сумського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, у якому було показано особливості організації навчальної та виховної роботи з школярами.

Під час практики були зібрані статистичні матеріали, що відображають соціально-економічне становище Сумської області, зокрема інформація про її населення, господарство, сферу послуг.

На основі зібраних під час польового етапу практики матеріалів студенти готують комплексний звіт, що відображатиме територіальні особливості соціально-економічного розвитку Сумської області.