RSS Feed

10.04.2022

Позакласна діяльність студентів кафедри, які навчаютьсяв Остравському університеті за програмою Erasmus+

Наразі дев'ять студентів кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства навчаються в Остравському університеті (Чехія) за програмою академічної мобільності Erasmus+ протягом весняного семестру 2021-2022 н.р. Для участі в цій програмі було відібрано 11 студентів кафедри, але, на жаль, двоє з них не встигли приєднатися до своїх колег. Але ми все ще чекаємо, коли вони приєднаються до решти, як тільки з’явиться можливість.

Вчора ми розповідали вам про початкову діяльність учнів, сьогодні поговоримо про позакласну роботу.
ПОЗАКЛАСНІ ЗАХОДИ. Окрім регулярних запланованих занять, студенти також відвідують курси чеської мови, щоб краще інтегруватися в суспільство. Заняття проводяться з носіями мови. Окрім просвітницької діяльності, студенти висловлюють активну громадську позицію та намагаються підтримати наших співгромадян у Чехії, допомогти Збройним Силам України та кафедрі, зберігаючи та примножуючи знання, які викладачі проростили в нас усі ці роки. Студенти волонтерять: допомагають у розподілі гуманітарної допомоги у Волонтерському центрі АДРА, доглядають за українськими дітьми в дитячому куточку Остравського обласного центру допомоги «Черна Лука» в Україні, а в Сімейно-громадському центрі «Халупка» студенти ходили на збори підтримки України.

Студенти також взяли участь у заході NATION4NATION. Цей захід традиційно проводиться серед іноземних студентів, які навчаються за програмою Erasmus+ і це вечір знайомства з певною країною. Учні демонструють традиції, культуру, розповідають цікаві факти, пригощають національними стравами. Цього року ми також познайомили іноземних студентів з Україною, а саме нагодували всіх борщем пампушками, варениками, а потім влаштували «вечірку» з ворожінням. Простими словами, вони створили куточок України в Чехії, який підкорив усі серця. Але ми також почули багато теплих слів та підтримки, адже кожен дійсно міг уявити, що відбувається в Україні. Тому ми можемо відкрито сказати, що весь світ про нас піклується і підтримує. Ми раді, що змогли показати всім, що таке Україна та українці, і дуже вдячні нашому університету, факультету і особливо кафедрі за таку можливість навчатися, отримувати нові знання, подорожувати та зустрічатися з цікавими людьми.