RSS Feed

18.03.2021

На кафедрі відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар

18 березня 2021 року кафедрою соціально-економічної географії і регіонознавства факультету геології, географії, рекреації і туризму Харківськокого національного університету імені В.Н. Каразіна спільно з кафедрою економічної та соціальної географії географічного факультету Киїівського національного університету імені Тараса Шевченка було проведено перший Всеукраїнський семінар з суспільної географії «Cучасні глобальні виклики перед суспільною географією: проблеми та перспективи».

У заході взяли участь понад 80 географів-суспільників із 20 регіонів України. В ході семінару було обговорено актуальні виклики перед суспільною географією, а саме: місце та роль суспільної географії в системі наук та географічній науці, авангардна роль суспільної географії у вирішенні глобальних проблем сучасності, цивілізаційні виклики перед суспільною географією та напрямки їх вирішення, проблеми урбанізації та світових міст з позиції суспільній географії.

Було прийнято рішення щодо набуття семінаром статусу «постійно діючого», а також обговорено заснування Асоціації географів-суспільників України, що є важливим кроком на шляху забезпечення дієвої платформи для комунікації, вчасного, спільного та ефективного реагування на виклики сьогодення, інтеграції до європейської та світової географічної спільноти.

Створено ініціативну групу для узагальнення пропозицій, вироблення стратегії щодо проведення Всеукраїнського семінару з суспільної географії та започаткування Асоціації географів-суспільників України.

Будемо вдячні за поширення інформації про Всеукраїнський семінар з суспільної географії на сторінках Ваших кафедр та відділів, а також залучення інших зацікавлених географів шляхом заповнення Google-форми за посиланням: https://forms.gle/quuEgsvjNpcFQPkS8