RSS Feed

19.12.2019

Відбувся захист кваліфікаційних робіт магістрів освітньо-професійною програмою «Економічна, соціальна географія та регіональний розвиток»

На кафедрі соціально-економічної географії і регіонознавства 10 та 11 грудня 2019 р. відбувся захист кваліфікаційних робіт магістрів денної та заочної форми навчання за спеціальністю 106 Географія освітньо-професійною програмою «Економічна, соціальна географія та регіональний розвиток»

Під час захисту студенти-випускники показали, що вони успішно засвоїли загальні та спеціальні дисципліни, мають змістовні та конкретні знання у галузі теорії та методики суспільної географії.

Представлені до захисту роботи виконані на достатньо високому рівні з використанням різноманітних сучасних географічних методів дослідження, а також із застосуванням комп’ютерних та ГІС-технологій. Більшість кваліфікаційних робіт магістрів є реальними та присвячені дослідженню різних галузей та напрямків економічної та соціальної географії, зокрема, регіональних проблем. Це стосується робіт, присвячених дослідженню окремих галузей економіки, аналізу зовнішньоекономічних зв’язків, туристичного потенціалу, демографічної ситуації, міграції населення Харківської області та інших регіонів України, окремих адміністративних районів, а також країн світу. Доповіді студентів під час захисту супроводжувалися презентаціями, які містили основний зміст роботи. Всі демонстраційні матеріали були виконані із застосуванням програм MapInfo, Paint, Arc View GIS тощо.

Захист кваліфікаційних робіт магістрів показав, що випускники кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства можуть успішно працювати в різних сферах економіки, органах виконавчої влади, де необхідні знання з основ економічної та соціальної географії, регіональної політики, розміщення продуктивних сил тощо.

Вітаємо студентів із успішним захистом кваліфікаційних робіт та отриманням ступеня магістра у Каразінському Університеті!